Vår skøyteskole er en god start for de som vil lære å gå på skøyter. Gjennom skøyteskolen får barna innføring i både generelle skøyteferdigheter og enkelte kunstløpferdigheter. Vi øver på balanse, stopp, fallteknikk, forlengs og baklengs gange, stå på ett ben og mye mer. Skøyteskolen passer i utgangspunktet for gutter og jenter i alderen 5–10 år, men vi har både yngre og eldre deltagere.

  • Start vår 2020: Mandag 13. januar (uke 3)
  • Tid: 17:30 – 18:15
  • 10 ganger i perioden januar – mars
  • Sted: Eidsiva Arena
  • Avslutning: 23. mars

Møt opp i god tid så du er klar til å gå på isen når skøyteskolen starter. Kan du ikke komme første gang, så bli med neste gang.

Pris

  • Kr 1200,- per barn.
  • Du kan være med de tre første mandagene (13., 20. og 27. januar) for å prøve før du må betale, men du må melde deg på før du kommer første gang.
  • Betalingsfrist er 1. februar 2020 til kontonummer 7262.05.14390.

Hvordan melder jeg meg på?

Registrer deg på vår nettside
Vi ber om at du registrerer deg før du kommer første gang.

Hva slags utstyr må jeg ha?

Alle barna på skøyteskolen må ha skøyter og hjelm. Du bør ha kunstløpsskøyter for å få mest ut av treningen. Dersom du har behov for skøyter eller annet utstyr ta kontakt med Ole Christian om det er noe du lurer på.

Kunstløpskøytene vi formidler koster for nybegynnere mellom 1000 kr og 1500 kr. Disse har kraftige og stødige skaft som hjelper barnet å stå rett på isen. Det er en god investering å kjøpe slike skøyter i stedet for skøyter med myk lærsko eller vokseskøyter i hardplast. For det første gjør det at barnets ferdigheter utvikles mye raskere. For det andre kan skøytene videreselges til en pris som ikke er så mye lavere enn ny pris dersom de behandles pent.

Du bør ha kalosjer til skøytene (beskyttelse av jernet mens du går til og fra isen). Kalosjer kan kjøpes i hallen. Hjelmen bør dekke hele hodet, så vi anbefaler alpinhjelm. Ta på klær som er gode å bevege seg i, og husk vanter/votter på hendene.

Sliping av skøyter

I oppstarten av skøyteskolen kan du levere kunstløpsskøytene dine til sliping hos oss, du får nærmere informasjon om dato. Da blir de slipt slik kunstløpsskøyter skal være. Ishockeyskøyter og Frost-skøyter leveres til sliping i sportsbutikk.

Les mer om sliping av skøyter

Hva skjer når jeg blir flinkere?

Vi deler inn i grupper etter mestringsnivå slik at alle får mest mulig ut av treningen. Når du blir flinkere gir treneren deg nye utfordringer, og du kan bli flyttet over i en annen gruppe.

Hvis du blir med på skøyteskole sommeris (kunstløps-treningsleir i sommerferien), blir du raskt mye flinkere.

Når du har kommet opp på et visst ferdighetsnivå, vil treneren snakke med deg og høre om du vil gå over til å bli aspirant og trene to ganger i uken.

Hvem er trenere?

Vi har flinke kunstløpstrenere som har gått på trenerkurs og som har vært aktive løpere selv.

For mer info:
Kontakt hovedtrener Toril Jacobsen, tlf. 928 31 078

Vi har også skøyteskole for voksne – les mer her